از نگاه دکتر میثم شکری ساز عوارض خشم بسیار زیاد است که باید هر یک از این عوارض را بشناسید. در برخی از مواقع عصبانیت اگر به صورت درست ابراز گردد مفید خواهد بود. در برخی دیگر از مواقع عصبانیت موجب عوارض زیادی خواهد شد. در صورتی که عصبانی می شوید باید خونسردی خود را حفظ کنید تا عوارض عصبانیت شامل حال شما نگردد. در این مطلب می خواهیم مهم ترین عوارضی که مربوط به خشم هستند را برای شما توضیح دهیم.
مهمترین عوارض خشم
برخی از مهم ترین عوارض خشم که باید با آنها آشنا باشید عبارت هستند از :
1. سلامت قلب به خطر می افتد
از نگاه دکتر میثم شکری ساز یکی از مهم ترین عوارض حرص خوردن زیاد این است که قلب شما را به خطر می اندازد. مخرب ترین آثار خشم بدون شک روی قلب مشاهده می گردد. بسیاری از پزشکان این مسئله را تایید می کنند که خشم می تواند افراد را به سکته قلبی مبتلا کند. افرادی که بیش از اندازه عصبانی می شوند دو برابر افرادی که کمتر عصبانی می گردند در معرض مبتلا شدن به بیماری قلبی هستند. برای محافظت از قلب نیاز است که عواطف و احساس خود را بشناسید و آنها را کنترل کنید.
2. افزایش خطر سکته قلبی
یکی دیگر از عوارض حرص خوردن زیاد این است که خطر سکته افزایش پیدا می کند. اگر شما از جمله افرادی هستید که سریعا عصبانی می گردید باید مواظب خودتان باشید. طبق یک تحقیق انجام شده به مدت ۲ ساعت بعد از عصبانیت لخته خون در مغز چندین برابر می گردد. خطر پارگی رگ های مغز بعد از عصبانیت بسیار زیاد است. شما با کنترل فوران خشم می توانید شدت لخته خون را کاهش دهید. زمانی که لخته خون در مغز افزایش یابد افراد مبتلا به سکته می شوند. در صورتی که عصبانی می شوید بهتر است از محیط دور گردید و موقعیت تان را تغییر دهید.
3. ضعیف شدن سیستم ایمنی مهمترین عوارض خشم
به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز یکی دیگر از عوارض خشم این است که سیستم ایمنی ضعیف می شود. دانشمندان دریافته اند که عصبانی شدن موجب از بین رفتن سیستم ایمنی بدن می گردد. اگر عصبانی شدن برای شما به یک عادت تبدیل شده است می توانید با استفاده از چندین روش موثر سیستم ایمنی خود را قوی تر کنید. این مسئله که خودتان را آرام کنید بسیار مهم است. چرا که با آرام شدن می توانید سریعتر خشم را کنترل نمایید.
4. تشدید اضطراب
بر باور دکتر میثم شکری ساز یکی دیگر از عوارض حرص خوردن زیاد این است که اضطراب تشدید می گردد. اگر شما به صورت مدام نگران می باشید باید بدانید که خشم و اضطراب با یکدیگر ترکیب می گردند. محققان بر این باور هستند که عصبانیت موجب اضطراب و نگرانی بیش از اندازه خواهد شد. افرادی که مبتلا به اختلال اضطراب هستند بیشتر از دیگر افراد عصبانی می گردند.
5. بروز افسردگی عوارض خشم
یکی دیگر از عوارض خشم، بروز افسردگی می باشد. تحقیقات زیادی در مورد افسردگی انجام شده است نشان می دهد که خشم مهمترین عامل به وجود آمدن افسردگی می باشد. هر فعالیتی که حواس شما را پرت می کند درمان بی نظیری برای عصبانیت خواهد بود. به عنوان مثال شما می توانید دوچرخه سواری، گلدوزی و فعالیت هایی که ذهنتان را مشغول می کند انتخاب نمایید. زمانی که ذهن شما مشغول شود از افسردگی و خشم دور می مانید.
6. آسیب به ریه
طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز یکی دیگر از عوارض حرص خوردن زیاد این است که به ریه آسیب جدی وارد می گردد. اگر شما همیشه عصبانی هستید و سیگار نمی کشید امکان دارد به ریه هایتان آسیب جدی وارد گردد. بسیاری از دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که خشم امکان دارد عملکرد ریه را با تغییر مواجه سازد. مشکلات ریه و تنفسی در آقایانی که بیشتر عصبانی می شوند افزایش پیدا می کند. طبق نظریات دانشمندان افزایش هورمون استرس موجب خشم بیش از اندازه می گردد. در واقع التهاب مجرای تنفسی به دلیل خشم چندین برابر خواهد شد.
7. کوتاه شدن عمر
یکی دیگر از عوارض خشم این است که عمر را کوتاه می کند. رابطه ای که بین سلامت عمومی و استرس وجود دارد بسیار زیاد است. اگر شما همیشه مضطرب هستید بدون شک طول عمر کمتری خواهید داشت. افرادی که همیشه عصبانی می گردند نمی توانند سیستم ایمنی قوی داشته باشند. این مسئله موجب می گردد که طول عمر آنها به مرور زمان کاهش یابد. طول عمر زوج هایی که خشم خود را می توانند نگه دارند بیشتر از زوج هایی است که سریعا عصبانی می شوند. در صورتی که با نشان دادن احساسات منفی احساس راحتی نمی کنید بهتر است با روانپزشک مشورت نمایید. با کمک روانشناس می توانید اضطراب، افسردگی و خشم خود را درمان کنید.
آشنایی با عوارض خشم و انواع آن
اکنون که به خوبی عوارض خشم را شناختید باید با انواع خشم آشنا شوید. دسته بندی های زیادی را برای خشم در نظر گرفته اند که هر یک از این دسته بندی ها را باید بشناسید تا خشم خود را کنترل نمایید. برخی از مهم ترین دسته بندی های خشم عبارت هستند از :
1. خشم رفتاری
خشم رفتاری یکی از انواع خشم شناخته می شود که همراه با رفتارهای خشونت آمیز به وجود می آید. این نمونه خشم، رفتارهای فیزیکی را هم شامل می گردد. از آنجایی که این خشم تکانشی است امکان دارد آن را به عنوان خشم ویرانگر معرفی کنند. خشم های ویرانگر موجب آسیب جدی به ذهن و سلامت افراد می گردند.
2. خشم ویرانگر در دسته بندی خشم
خشم ویرانگر یکی دیگر از انواع خشم شناخته می شود. در صورتی که خشم رفتاری را روی یک خط قرار دهیم، خشم ویرانگر در انتهای خط قرار می گیرد در واقع این خشم اگر از نوع شدید باشد بسیار افراطی خواهد بود. خرابی های متفاوتی از خشم ویرانگر به وجود می آید. افرادی که دچار خشم ویرانگر می شوند اقداماتی انجام می دهند که معقولانه نیست و آسیب جدی به زندگی آنها وارد می کند.
3. خشم منفعلانه
خشم منفعلانه یکی دیگر از انواع خشم است که به صورت غیر مستقیم نشان داده می شود. افرادی که خشم منفعلانه خود را ابراز می کنند خشمشان به طور کامل مشخص نمی شود. این افراد ترجیح می دهند پیام ها را بی پاسخ بگذارند و اینگونه خشم خود را ابراز می نمایند. در واقع این دسته از افراد به صورت مستقیم خشمشان را با گفتگو نشان نمی دهند بلکه با پاسخ ندادن نشان می دهند که عصبانی هستند.
4. خشم کلامی در دسته بندی خشم
خشم کلامی به عنوان یکی دیگر از انواع دسته بندی خشم شناخته می شود. به طور کلی تاثیر عصبانیت بر مغز بسیار زیاد است. این مسئله موجب شده که بیشتر پزشکان به دنبال راهکاری به جهت درمان خشم باشند. خشم کلامی در قالب ابراز کلمات متفاوت نشان داده خواهد شد. در این نمونه خشم فرد با استفاده از کلماتی که تحقیرآمیز هستند با فرد مقابل صحبت می کند. این خشم با فحاشی، کلمات بسیار آزار دهنده و صحبت های غیرمنطقی همراه می باشد.
5. خشم قاطعانه
اگر می خواهید با عوارض خشم آشنا شوید باید خشم قاطعانه را بشناسید. خشم قاطعانه به صورت سالم و قاطعانه ابراز خواهد شد. این نمونه خشم در افرادی که شهامت زیادی دارند مشاهده می گردد. نکته ای که در مورد این خشم باید بگوییم این است که در اوج قاطعانه بودن بسیار محترمانه خواهد بود. افرادی که دچار خشم قاطعانه می شوند منطقی هستند و صحبت های خود را بدون تردید ارائه می دهند.
6. خشم مزمن
خشم مزمن به عنوان یکی دیگر از انواع خشم شناخته می شود. خشم مزمن را می توانیم به یکی از احساس های دائمی و مزمن شبیه بدانیم. افرادی که دچار خشم مزمن می شوند به طور معمول با یک احساس دائمی عصبانیت همراه هستند. ذهن و بدن این دسته از افراد به طور دائم در وضعیت تحریک پذیری قرار خواهد گرفت.
7. خشم انفجاری در دسته بندی خشم
عوارض خشم انفجاری بسیار زیاد است. خشم انفجاری از جمله خشم هایی می باشد که ذره ذره جمع می گردد و به طور ناگهانی ابراز خواهد شد. زمانی که افراد خشم سالم خود را ابراز نکنند دچار این خشم می شوند. در واقع این افراد نمی توانند خشم خود را به صورت سالم ابراز نمایند. این خشم بعد از دوره بلند مدت نشان داده خواهد شد. در صورتی که سرکوب بلند مدت برای افراد به وجود آید خشم انفجاری به دنبال آن نشان داده خواهد شد.
چگونگی کنترل خشم
اگر می خواهیم عوارض خشم را کاهش دهیم باید در مورد چگونگی کنترل خشم اطلاعات کافی کسب کنیم. با تمرینات عملی و موثر بدون شک می توانید خشم خود را کنترل نمایید. این مسئله که بدانید کمبود کدام ویتامین باعث عصبانیت می شود و باید چه راهکاری را به کار بگیرید بسیار مهم است. روانپزشکان می توانند برای کنترل کردن خشم شما را راهنمایی کنند.
دیدگاهتان را بنویسید