20 اردیبهشت 1403

شروع کسب و کار جدید از دیدگاه میثم شکری ساز

شروع کسب و کار جدید

شروع کسب و کار جدید بسیار هیجان انگیز است، اما در صورت عدم آمادگی می تواند چالش برانگیز باشد. به همین دلیل است که ما این راهنمای کاربردی را گردآوری کرده ایم تا گام به گام با شما در حوزه چگونگی راه اندازی یک کسب و کار جدید همراه باشیم.

رؤیای کارآفرینی شما از اینجا شروع می شود. اکیداً توصیه می‌کنیم که اگر تصمیم به شروع کسب و کار از صفر گرفته اید، این راهنما را از ابتدا تا انتها بخوانید.

دکتر میثم شکری ساز

قبل از شروع، ارزیابی صحیحی از خودتان داشته باشید.

دکتر میثم شکری ساز به عنوان یک کارآفرین با تجربه معتقد است که شروع کسب و کار جدید فرآیندی است که نیاز به تفکر بسیار زیاد و بررسی دقیق دارد. ابتدا باید نقاط قوت، ضعف و مهارت های خود را به خوبی بررسی کنید. این کار به شما این امکان را می دهد که فکر کنید که چه کاری را می توانید و چه کاری را نمی توانید انجام دهید. حتی اگر بهترین ایده کسب و کار دنیا را داشته باشید، اگر مهارت ها یا ویژگی های شخصیتی لازم را نداشته باشید، نخواهید توانست آن ایده را به یک تجارت موفق تبدیل کنید. نکته مهم این است که خودتان و تیمتان را بشناسید و ببینید برای چه نوع ایده تجاری، یا چه حوزه ای از کسب و کار مناسب هستید. این ارزیابی به شما این امکان را می دهد که حوزه ایده ها و نوع کسب و کارهایی که می توانید شروع کنید را محدود و محدودتر کنید و نهایتاً بهترین ایده را انتخاب نمایید.

انگیزه خود را برای شروع کسب و کار از صفر مشخص کنید.

قبل از شروع کسب و کار جدید، باید بدانید که چرا می خواهید آن کار را انجام دهید. این نکته ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما در حقیقت دلایل زیادی وجود دارد که چرا یک نفر به علت عدم اطمینان در شروع یک کسب و کار، شغل و حرفه اش را رها می کند. بنابراین هرچه بیشتر در مورد آنچه در تلاش برای رسیدن به آن هستید آگاه باشید، شانس بیشتری برای موفقیت در کار و دستیابی به هدف خواهید داشت.

شروع کسب و کار از صفر

علایق کارآفرینی خود را بشناسید.

وقتی نوبت به راه اندازی کسب و کار جدید تولیدی می رسد، اگر به آن علاقه داشته باشید، احتمال موفقیت شما بیشتر خواهد بود. دلیل اصلی این امر ساده است؛ شما در کسب و کاری که به آن علاقه دارید سخت تر کار خواهید کرد. همچنین پشتکار بیشتری خواهید داشت. بنابراین احتمال موفقیت در آن بیشتر خواهد بود. اغلب تنها تفاوت بین کارآفرینی که یک کسب و کار موفق راه اندازی می کند و کارآفرینی که شکست می خورد، اشتیاق است.

ارائه ایده های تجاری عالی برای شروع کسب و کار جدید.

ارائه یک ایده تجاری، نسبتاً آسان است؛ اما ارائه یک ایده تجاری عالی، دشوار است. برای موفقیت، بسیار مهم است که هنگام شروع کار، قبل از تصمیم گیری در مورد ایده نهایی، تا آنجا که ممکن است ایده ها را بررسی کنید. در این بخش، شما را در مسیر یافتن یک ایده تجاری عالی راهنمایی می کنیم که بتوانید آن را به یک کسب و کار موفق، سودآور و ارزشمند تبدیل کنید. در ادامه توصیه هایی در مورد چگونگی شروع فرآیند ایده پردازی و ارائه ایده های تجاری عالی آمده است.

به فکر حل مشکلی باشید که برای مشتریان بالقوه مهم است.

برای راه اندازی کسب و کار جدید در مورد مشکلات مهمی که می توانید حل کنید و چگونگی حل آن‌ها، فکر کنید. بسیاری از شرکت های موفق، ماموریت خود را برای حل مشکلات واقعی که میلیون ها نفر را تحت تأثیر قرار می دهد و ارائه راه حل از طریق محصولات و خدمات خود آغاز کردند.

محصول یا خدماتی را انتخاب کنید که ارزان تر از محصولات سایر مشاغل باشد.

شما باید به دنبال حوزه هایی از کسب و کار باشید که در آن می توانید صرفه جویی قابل توجهی را برای مشتریان در مقابل رقبا ایجاد کنید. این نوع کسب‌وکارها به‌ویژه در دوران رکود، به‌طور باورنکردنی سریع رشد می‌کنند.

همچنین برای افرادی که به فکر شروع کسب و کار با سرمایه کم هستند، تمرکز بر روی این نکته می تواند بسیار راهگشا و کارساز باشد.

برای شروع کسب و کار از صفر، در یک بازار سنتی در حال تغییر، نوآوری کنید.

آیا زمینه ای از کسب و کار وجود دارد که در ده یا حتی صد سال گذشته نوآوری زیادی به خود ندیده باشد؟ این ویژگی اغلب در صنایع غیر فناوری که به کندی تغییر می کنند، صدق می کند. به طور مثال می توان به اپلیکیشن های جدیدی که در امر تاکسیرانی و حمل و نقل توانستند توجه طیف وسیعی از مشتریان را به سمت خود جذب کنند، اشاره کرد.

شروع کسب و کار با سرمایه کم

یک کسب و کار برای نیازها یا بازار آینده ایجاد کنید.

پیش از شروع کسب و کار جدید سعی کنید به آینده بیندیشید. اینکه جهان در 5 یا 10 سال آینده چگونه خواهد بود؟ اندیشیدن به آینده به شما این امکان را می دهد که در مورد بازارها و جایگاه های جدیدی فکر کنید که ممکن است به دلیل نوآوری ها و فناوری های جدید ایجاد شوند.

پیش از شروع کسب و کار جدید در مورد ایده های تجاری خود تحقیق کنید.

تحقیق درباره ایده راه اندازی کسب و کار جدید این بینش را به شما می دهد تا تصمیم بگیرید که آیا ایده شما می تواند به یک تجارت عالی تبدیل شود یا خیر. برای ارزیابی و مقایسه هر کدام از ایده ها، لازم است درک روشنی از نکات زیر داشته باشید.

برای شروع کسب و کار از صفر بازار هدف خود را تعریف و تجزیه و تحلیل کنید.

آیا بازاری برای کسب و کار، محصول یا خدمات مورد نظر شما وجود دارد؟ آیا این بازار به اندازه کافی بزرگ است که از اهداف شما پشتیبانی کند؟ شما همچنین باید چشم انداز رقابتی را در نظر بگیرید و بدانید رقبای اصلی شما چه کسانی هستند. نقاط ضعف و قوت آن‌ها و خودتان و همچنین فرصت ها و تهدیدهای بازار را تجزیه و تحلیل کنید.

اگر به فکر شروع کسب و کار با سرمایه کم هستید، برای دریافت بیشترین نتیجه از کسب و کار خود، باید توجه بسیاری را به بحث تحقیق بازار هدف اختصاص دهید.

ببینید آیا تقاضا برای محصول یا خدمات شما وجود دارد یا خیر.

بررسی کنید که آیا تقاضای مستقیم برای کالاهای شما وجود دارد یا باید به مشتریان در مورد نیاز به محصول یا خدمات خود توضیح و آگاهی دهید.

مشتریان بالقوه خود را بشناسید.

لازم است قبل از شروع کسب و کار جدید شناخت کامل و واضحی از طیف مشتریان بالقوه خود داشته باشید. از اطلاعات جمعیت شناختی نظیر جنسیت، سن و … گرفته تا علاقه مندی افراد در بازه های زمانی مختلف.

یک برنامه منطقی برای بازاریابی و فروش داشته باشید.

پیش از شروع کسب و کار از صفر، داشتن درک خوب از اینکه چگونه می توانید به مشتریان بالقوه خود دسترسی پیدا کنید و سهم بازار خود را افزایش دهید برای موفقیت بسیار مهم است. به طور خاص، درک اینکه چه نوع فعالیت‌ها و کانال‌های بازاریابی و فروش را باید در نظر بگیرید اهمیت دارد.

راه اندازی کسب و کار تولیدی

برای شروع کسب و کار جدید یک طرح تجاری ایجاد کنید.

در این مرحله شما ایده ای را که قرار است تبدیل به یک کسب و کار کنید انتخاب و بررسی کرده اید. اکنون زمان آن است که یک طرح کسب و کار تهیه کنید تا جزئیات و اهداف کسب و کار خود و نحوه برنامه ریزی برای دستیابی به آن‌ها را مشخص کنید. طرح کسب و کار شما یک سند راهنما برای نحوه ایجاد، اجرا و رشد کسب و کارتان است.

طرح کسب و کار تمرینی عالی برای مرتب کردن افکارتان است و به شما این امکان را می‌دهد تا کسب‌وکارتان را به روشی ساختاریافته طرح ریزی کنید و به این ترتیب طرف‌های دیگر مانند اعضای تیم، سرمایه‌گذاران یا شرکا بفهمند که شما در تلاش برای رسیدن به چه چیزی و چگونه هستید. برنامه ریزی عالی از همان ابتدا می تواند تفاوت بین یک کسب و کار موفق و یک کسب و کار شکست خورده را نشان دهد.

تعیین ساختار کسب و کار و ثبت آن.

ثبت کسب و کار شما با توجه به ساختار آن انجام می شود. ثبت کسب و کار شما چیزی است که آن را به یک شخصیت حقیقی و حقوقی تبدیل می کند. ساختاری که برای کسب و کار خود انتخاب می کنید به نیازهای خاص شما بستگی دارد. در انتخاب ساختار کسب و کار خود، نحوه ثبت مالیات و حمایت های قانونی و … را تعیین می کنید.

تعیین تکلیف امور مالی، مالیاتی و بیمه.

هنگامی که ساختار قانونی برای شروع کسب و کار جدید خود را تنظیم کردید، چندین مسئولیت مهم مالی و مالیاتی وجود دارد که باید آن‌ها را تعیین تکلیف کنید. مشخص کردن وضعیت نحوه پرداخت مالیات و رسیدگی به امور مالی مرتبط با دخل و خرج و … پیش از آغاز کسب و کارتان، بسیار مهم است. پس از رسیدگی به کلیه امور مالی و به نوعی تعیین چارچوب های مالی، لازم است با رسیدگی به برخی مسائل حقوقی و بیمه ای، کسب و کار خود را از موارد غیر قابل پیش بینی محافظت کنید.

برای شروع کسب و کار جدید یک برند ایجاد کنید.

پس از طی مراحل قبل، برای شروع کسب و کار از صفر، زمان آن فرا می رسد که یک نام یا هویت برای کسب و کار خود ایجاد کنید. به این ترتیب شرکت خود را به جامعه و بازار مد نظر خود معرفی می کنید. برندسازی، راه اندازی یک وب سایت اولیه و ایجاد یک آدرس ایمیل تجاری و همچنین ایجاد یک صفحه رسانه های اجتماعی از جمله اقدامات مربوط به ایجاد و معرفی برند هستند.

میثم شکری ساز

برای شروع کسب و کار از صفر به فکر تأمین بودجه باشید.

به این سؤال پاسخ دهید که آیا شروع کسب و کار جدید شما هزینه قابل توجهی دارد. این یک عامل کلیدی در مورد اینکه آیا کسب و کار شما می تواند اجرایی شود یا خیر است. زیرا به منابع شما و توانایی شما برای تأمین مالی کسب و کار بستگی دارد.

در ایجاد طرح کسب و کار خود، به درکی قوی از مقدار پول یا هزینه های سرباری که به طور واقع بینانه برای شروع کسب و کار با سرمایه کم به آن نیاز دارید، خواهید رسید. گام بعدی تأمین بودجه لازم خواهد بود.

اکثر افراد برای شروع کسب و کار از صفر به منابع مالی نیاز دارند. برای این کار علاوه بر پس انداز شخصی، می توانید بر روی تسهیلات بانکی، یافتن سرمایه گذار و حامی مالی و … حساب کنید.

راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم

ایجاد استراتژی فروش و بازاریابی برای کسب و کار جدید تولیدی.

فروش و بازاریابی قلب تپنده هر کسب و کار جدیدی است. یک کسب و کار جدید تولیدی برای رسیدن به موفقیت، باید در بازاریابی، نوآورانه و در فروش، تأثیرگذار باشد. توجه به اینکه چگونه قصد دارید به بازار بروید و از چه کانال‌ها و سیستم‌هایی برای دستیابی به مشتریان استفاده می‌شود، بسیار مهم است.

کسب و کار خود را توسعه دهید و با امید رو به جلو حرکت کنید.

هنگامی که کسب و کار شما راه اندازی شد، اقداماتی را برای رشد آن در نظر بگیرید. صاحبان مشاغل جدید می توانند اقدامات مختلفی را انجام دهند، از تأمین بودجه اضافی تا جستجوی بازارهای بیشتر نظیر فروش در بازارهای خارج از کشور.

در تمام مراحل شروع کسب و کار جدید از تحقیقات، برنامه ریزی، بودجه بندی و آماده سازی جهت فروش و ارائه خدمات، مهم است که انگیزه خود را حفظ کنید. همچنین باید تلاش کنید تا در تله کمال گرایی گیر نکنید. امیدواریم بهترین و ثمربخش ترین تصمیمات را در حوزه راه اندازی کسب و کار جدید خود اخذ نمایید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × پنج =