1 آذر 1403
کنترل خشم با ورزش

کنترل خشم با ورزش از دید دکتر میثم شکری ساز

طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز کنترل خشم با ورزش، یکی از جمله راهکارهایی است که می تواند ذهن و بدن شما را از تنشی که در آن قرار گرفته است، دور کند. خشم یک احساس طبیعی است که هرکسی گاه و بیگاه ممکن است آن را تجربه کند. احساسات زیربنایی مثل غم یا ترس یا احساس گناه نیز می توانند تغییر چهره داده و خود را در قالب خشم نشان دهند. وقتی استرس داریم نیز ممکن است خشم مان نسبت به سایر احساسات بیشتر نمایان شود.

محققان دریافته اند که بهترین ورزش برای درمان افسردگی که به طور خاص می تواند به کاهش اضطراب و خشم کمک کند، ورزش هوازی است. برخی از تحقیقات نشان می دهند که انجام یک دوره کوتاه مدت ورزش می تواند به جلوگیری از عصبانی شدن برای کسانی که با کوچکترین عاملی خشم از خود نشان می دهند، کمک کند.

کنترل خشم با ورزش: خشم چیست؟

محققان خشم را حالتی عاطفی می دانند. طبق نظر دکتر میثم شکری ساز خشم شامل مجموعه ای از احساسات می شود. شدت آنها از تحریک خفیف یا آزار دهنده تا خشم شدید متغیر است. دو نوع خشم وجود دارد:

  • خشم سازنده: خشمی که می تواند به شما در حل مشکلات کمک کند و حکم محافظت از مال و جانتان را داشته باشد.
  • خشم مخرب: خشمی که برای توجیه احساسات استفاده می شود و به شما و دیگران آسیب می زند.

با اینکه خشم حسی عادی است ولی می تواند روی بدن تاثیرات مخرب داشته باشد. بودایی ها اعتقاد دارند که خشم یکی از سه سَم ذهن است (دو سم دیگر حرص و حماقت هستند.)

ورزش برای ضعف اعصاب

تاثیر ورزش بر کنترل خشم و افکار منفی چیست؟

با توجه به دیدگاه دکتر میثم شکری ساز تاثیر ورزش بر کنترل خشم و افکار منفی شگفت انگیز است. خشم با تصلب شرایین یا بیماری های قلبی و عروقی ارتباط مستقیم دارد. عواطف منفی مثل خشم به عنوان عاملی برای رفتار بولیمیک در نظر گرفته می شود. خشم احتمال ابتلای افراد به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد. خطر وقوع تصادفات جاده ای حین رانندگی زمانی که راننده خشمگین شده، به مراتب بیشتر است.

کنترل خشم با ورزش با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها من جمله دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی رابطه مستقیم دارد. ورزش انعطاف پذیری افراد را در برابر استرس حاد افزایش می دهد. کنترل خشم با ورزش راهی مثبت برای کاهش تنش و استرس است. فعالیت بدنی به کاهش استرس (که می تواند باعث عصبانیت شما شود) کمک می کند. اگر احساس می‌کنید عصبانیت ‌تان در حال افزایش است، پیاده ‌روی یا دویدن در محیطی که در آن فضای سبز یا پارک وجود دارد به شما کمک ویژه ای می کند. اگر نمی توانید برای کنترل خشم به بیرون از خانه یا محلی که در آن قرار دارید بروید، انجام تمرینات آرامش بخش مثل مدیتیشن یا یوگا برایتان مفید است.

چه ورزش هایی در آرامش اعصاب و روان ما تاثیر خواهند داشت؟

بر باور دکتر میثم شکری ساز ورزش از نظر تئوری یک راه حل عالی برای کنترل خشم است. برخی از افراد ممکن است موقع عصبانیت نتوانند خود را کنترل کنند و هیچگونه میلی به ورزش کردن نداشته باشند. راه های مختلفی برای ایجاد اشتیاق جهت کنترل خشم با ورزش وجود دارد تا به این گروه کمک کند به انجام تمرینات ورزشی ترغیب شوند. اگر شما نیز جزئی از آنها هستید، در گام اول به دنبال علاقه خود بروید. ببینید که موقع عصبانیت دوست دارید چگونه انرژی خود را خالی کنید؟ به طور کلی، انجام چه ورزشی به شما احساس تخلیه شدن از خشم و عصبانیت می دهد؟

به عنوان مثال برخی از افراد ترجیح می دهند برای کنترل خشم با ورزش به سراغ بوکس، رقص یا دویدن بروند. برخی دیگر ترجیح می دهند تمرینات آرامش ذهن انجام دهند و ضربان قلب خود را با تمرینات ذهن و بدن مثل یوگا، تای چی یا مدیتیشن کاهش دهند. برخی از افراد هم علاقه دارند هر دو این راهکارها یعنی بوکس و گاهی هم قدم زدن در طبیعت را برای خالی کردن ذهن شان انتخاب کنند. سعی کنید ذهن کاملا باز داشته باشید و در هر موقعیت برای آرام کردن خود و ارتقای روحیه تان راهکار های مختلف را امتحان کنید تا به نتیجه برسید.

  • نکته: به یاد داشته باشید که هدف از کنترل خشم با ورزش لزوما از بین بُردنِ کاملِ خشم نیست! خشم طبیعی است و گاهی وقتها می تواند سازنده باشد. ورزش راهی برای درک و بیان احساسات و مدیریت آنها در جهت سالم و درست است.

تاثیر ورزش بر کنترل خشم و افکار منفی

ورزش برای ضعف اعصاب و خشم

ورزش های هوازی

از آنجایی که محققان به طور خاص فعالیت های هوازی را به عنوان راهی برای کنترل خشم با ورزش برای کودکان و بزرگسالان پیشنهاد کرده اند، ما نیز در این مطلب انجام این نوع ورزش را به شما پیشنهاد می کنیم. به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز ورزش های هوازی باعث عرق کردن دائم بدن می شوند و انرژی زیادی لازم دارند. فعالیت هایی مانند قایقرانی، دویدن روی تردمیل یا هوازی باعث کاهش استرس، خشم و افسردگی می شوند.

بوکس

تمرینات بوکس به عنوان راهی برای کنترل خشم با ورزش، شما را وادار می کند تا کل بدن تان را به صورت متمرکز روی انجام این فعالیت درگیر کنید. بوکس باعث سوزاندن کالری (به خصوص در بالا تنه) می شود. پس از مدتی خواهید دید که بالا تنه‌ تان به شدن ورزیده شده است. سالن های بدنسازی یا سالن های مخصوص تمرین بوکس را پیدا کنید. سپس در طول هفته در یک تایم مشخص آنجا به تمرین کردن مشغول شوید. اگر دوست ندارید بیرون از خانه تمرین کنید می توانید با یک جفت دستکش و یک کیسه بوکس در خانه به ورزش کردن مشغول شوید. در کنار تجهیزات به یک برنامه مشخص برای تمرین نیز نیاز دارید. بسیاری از ویدئو های آموزشی موجود در اینترنت و یوتیوب می توانند در یادگیری و تمرین هرچه حرفه ای تر به شما کمک کنند.

این مطلب ادامه دارد…

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 17 =