1 آذر 1403
مدیر ارشد اجرایی

مدیر ارشد اجرایی کیست و چه وظایفی دارد؟

به گفته دکتر میثم شکری ساز مدیر ارشد اجرایی به عنوان بالاترین رتبه اجرایی در هر یک از شرکت ‌ها شناخته می ‌شود. وظایف مدیران ارشد اجرایی، منعکس کننده اصلی ‌ترین سلسله مراتب در شرکت‌ ها است. اگر می‌ خواهید بدانید CEO چیست، باید بگوییم که بسیاری از مهمترین تصمیمات شرکت ‌ها را CEO اجرا می‌ کند. همچنین CEO به صورت همزمان عملیات کلی و منابع متفاوت را مدیریت خواهد کرد. دامنه مسئولیت مدیران ارشد اجرایی به ساختار و اندازه شرکت بستگی خواهد داشت. اگر می خواهیم بدانیم که چگونه CEO  شویم باید مسئولیت های CEO  را به خوبی بشناسیم. مدیر ارشد در شرکت ‌های کوچک امکان دارد برای اتخاذ برخی از تصمیمات نقش متوسط داشته باشد. تا زمانی که تیم در شرکت ‌ها فعالیت می ‌کند مدیر ارشد باید خلا به وجود آمده را پر نماید و روی پروژه‌های گوناگون نظارت دقیق داشته باشد.

دکتر میثم شکری ساز کارآفرین موفق

استراتژی CEO چیست ؟

اکنون که به خوبی متوجه شدید CEO چیست باید بگوییم، CEO در شرکت‌ های بزرگتر روی استراتژی سطح بالا کار می ‌کند. از دید دکتر میثم شکری ساز استراتژی شرکت ‌های بزرگتر مربوط به رشد شرکت می ‌باشد که مدیر ارشد تمرکز دقیق روی این مسئله دارد. وظایف مربوط به انواع عملیات تجاری توسط مدیر ارشد به مدیران دیگر واگذار خواهد شد. به طور کلی باید به خوبی بدانید که مدیر ارشد بر اساس چشم انداز و اندازه شرکت، مسئولیت‌ های متفاوتی دارد. در بسیاری از موارد مدیر ارشد می ‌تواند رابطه اصلی بین هیئت مدیره و اصلی‌ترین عملیات شرکت باشد. در برخی از موارد مدیر ارشد در هیئت مدیره حضور دارد و امکان دارد او را به عنوان رئیس هیئت مدیره بشناسند. توجه داشته باشید که هیئت مدیره روی کل شرکت نظارت دقیق دارد. هیئت مدیره می ‌تواند تصمیمات مدیرعامل را به طور کلی نادیده بگیرد.

وظایف مدیر ارشد اجرایی

طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز وظایفی که مدیر ارشد اجرایی بر عهده دارد متفاوت هستند. تصمیم گیری ‌های کلان اداری یکی از مهم ‌ترین وظایف مدیران ارشد اجرایی می ‌باشد. مدیریت کلی انواع عملیات و منابع شرکت بر عهده مدیر ارشد است. یکی از مهم ‌ترین وظایف مدیران ارشد اجرایی، ایفای نقش به عنوان اصلی ‌ترین چهره عمومی شرکت است. مدیران ارشد باید فعالیت ‌های پی در پی خود را به صورت اصولی انجام دهند. عملکرد اصولی مدیر ارشد به عنوان مهم‌ ترین ارتباط بین فعالیت‌ های شرکت و هیئت مدیره یکی دیگر از وظایف او به شمار می ‌رود. اگر مدیر ارشد وظایف خود را به طور دقیق و به صورت اصولی انجام دهد عملیات شرکت بدون هیچ مشکلی انجام خواهد شد. وظایف مدیران ارشد اجرایی در این چند مورد که عنوان کردیم خلاصه می‌ گردد. مدیران ارشد اجرایی به وسیله سهامداران و هیئت مدیره انتخاب خواهند شد.

چگونه CEO شویم

CEO در ایران

اکنون که به خوبی متوجه شدید CEO چیست باید در مورد عملکرد مدیر ارشد اجرایی در ایران اطلاعات بیشتری داشته باشید. اگر می خواهیم بدانیم چگونه CEO  شویم باید فعالیت های CEO  را در ایران بشناسیم. در کشور ایران مدیران ارشد اجرایی را به عنوان مدیرعامل می ‌شناسند. نقش مدیرعامل بر اساس فرهنگ، اندازه و ساختار هر یک از شرکت‌ ها متفاوت خواهد بود. در بسیاری از شرکت ‌های بزرگ، مدیرعامل به طور معمول تنها با تصمیمات استراتژیک که سطح بالا هستند می ‌تواند به رشد کلی شرکت کمک کند.

از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز در شرکت کوچکتر مدیرعامل نقش عملیاتی را بر عهده می‌ گیرد. عملکردهای روزانه مدیرعامل در شرکت‌ های کوچک بسیار زیاد است. مدیر ارشد اجرایی قادر است آینده آرمانی سازمان را بشناسد و آن را به درستی تعیین نماید. از آنجایی که مدیرعامل با افکار عمومی به صورت مکرر مواجه می‌ شود در برخی از موارد امکان دارد به عنوان مدیر ارشد شرکت‌های بزرگ شناخته شود. به عنوان مثال باید بدانید زاکربرگ یکی از مدیرعاملان مهم شبکه‌ های اجتماعی متفاوت شناخته می ‌شود.

مراحل مهم برای مدیر ارشد اجرایی شدن

اگر می‌ خواهیم مدیر ارشد اجرایی شویم باید تمامی مراحلی که مربوط به کسب مقام مدیر اجرایی است را بشناسیم. به طور کلی باید بدانید که مسیر مشخص شده ‌ای جهت کسب مقام مدیر ارشد وجود ندارد. برخی از مدیران، تحصیلاتی که مرتبط با مدیریت باشد را دریافت نکرده ‌اند. مهم‌ ترین قدم ‌هایی که برای مدیر ارشد عملیات اجرایی شدن اهمیت دارند عبارت هستند از  :

CEO چیست

1. دریافت مدرک لیسانس

از نگاه دکتر میثم شکری ساز دریافت مدرک لیسانس به عنوان یکی از مهمترین مراحل مدیر ارشد اجرایی شدن می ‌باشد. به جز افرادی که دارای شرکت خصوصی هستند، مدیرعامل شدن بدون دریافت نمودن مدرک لیسانس بسیار دشوار می ‌باشد. وظایف ضروری جهت اداره یک شرکت به صورت موفقیت آمیز به مدرک دانشگاهی بستگی دارد. رشد هر یک از شرکت ‌ها مستلزم مهارت ‌ها و شایستگی ‌های متفاوت می ‌باشد. بسیاری از دانشجویان می‌ توانند با دریافت مدرک لیسانس هنرهای خود را آغاز نمایند. بسیاری از افرادی که به مدیرعامل شدن علاقه زیادی دارند مدارک مرتبط با بازرگانی یا تجارت را دریافت می‌ کنند.

دروس هر یک از این مدارک به دانشجویان در مورد اقتصاد، مدیریت، عملیات و … نکات آموزشی را ارائه خواهند داد. همچنین علاقمندان می ‌توانند درک مشخص شده‌ ای از محیط قانونی و اخلاقی انواع کسب و کارها را بیاموزند. اگر می خواهیم در آینده بدانیم چگونه CEO شویم، باید به رشته ‌های خاص مانند رهبری سازمانی علاقه داشته باشیم. هر یک از افرادی که مدیریت کسب و کار را ادامه داده ‌اند راه مناسبی برای مدیر ارشد شدن خواهند داشت. برخی از افراد مدارک دانشگاهی خود را از کشورهای دیگر دریافت کرده ‌اند که آنها می‌توانند به صورت موفقیت آمیز فعالیت ‌های شرکت را پیگیری نمایند.

2. کسب تجربه برای مدیر ارشد اجرایی شدن

یکی دیگر از قدم‌ های مدیر ارشد اجرایی شدن کسب تجربه کاری است. سمت مدیر ارشد به عنوان یک سمت حرفه‌ ای شناخته می ‌شود. افرادی که مدرک لیسانس را دریافت کرده ‌اند باید در محل کار تجربه داشته باشند. موقعیت ‌های ورودی زیادی برای فارغ التحصیلان در نقش مدیریتی وجود دارد. بعد از کسب تجربه افراد قادر هستند به سمت مدیریت کل بروند. این صعود به صورت اصولی طی می ‌شود و یک شبه رخ نمی‌ دهد. مدیران ارشد اجرایی به طور معمول باید چندین سال تجربه حرفه ‌ای داشته باشند. شایستگی‌ هایی که آنها دریافت می‌ک نند مربوط به مهارت‌ های مدیریت رهبری کسب و کار و … است. افراد امکان دارد قادر باشند این صعود را با تغییر دادن شرکت انجام دهند.

ارشد اجرایی

3. دریافت مدرک کارشناسی

دریافت مدرک کارشناسی ارشد یکی دیگر از مراحل مدیر ارشد اجرایی شدن می ‌باشد. مسیر رسیدن به موفقیت با کسب مدرک کارشناسی ارشد بسیار کوتاه ‌تر خواهد بود. کسب این مدرک دانشجویان را برای موفقیت در انواع کسب و کارها آماده خواهد کرد. در واقع دانشجویان با کسب این مدرک می ‌توانند با تمامی عناصر کسب و کار آشنا شوند. مهارت ‌های پیشرفته و توسعه یافته به افراد کمک می‌ کنند تا تصمیم گیری حیاتی را به عنوان یک رهبر، به صورت اصولی انجام دهند.

مهارت مورد نیاز برای اینکه بدانیم چگونه CEO شویم

برای اینکه مدیر ارشد اجرایی شویم باید مهارت‌ های لازم را داشته باشیم. داشتن مدرک و تجربه تنها بخشی از قدم ‌هایی است که شما باید بردارید. اکنون که به خوبی متوجه شدید مدیر ارشد کیست باید مجموعه مهارت‌های اساسی او را بشناسید. مدیران ارشد اجرایی باید دارای مهارت‌ های مدیریتی بسیار قوی باشند، چرا که آنها وظیفه هدایت کردن عملیات سازمان را بر عهده دارند. هر یک از مهارت ‌های مدیران ارشد اجرایی نیاز به توانایی رهبری خواهد داشت. مدیران باید قادر باشند رشد خود را از طریق هماهنگی با افراد، سیاست ‌ها و منابع گوناگون آسان ‌تر کنند.

میثم شکری ساز کارآفرین خوش فکر ایرانی

مدیر ارشد باید مهارت ‌های ارتباطی قوی کسب کند تا دیدگاهش را به صورت موثر به دیگر کارمندان توضیح دهد. مدیرعاملان باید قادر باشند به شیوه ‌ای ارتباط برقرار نمایند که به راحتی بتوانند افراد دیگر را متقاعد نمایند. مدیران ارشد اجرایی به صورت روزانه باید کارهای زیادی انجام دهند. به همین دلیل وظایف فوری خود را باید بشناسند و برای برآورده شدن اهداف سازمان تلاش کنند. افرادی که مدیران ارشد اجرایی را گزینش می ‌نمایند نیاز است که تمامی جوانب را به درستی در نظر بگیرند.

مدیر ارشد

تفاوت مدیران ارشد اجرایی با رئیس هیئت مدیره

اکنون که به خوبی متوجه شدید CEO  کیست باید تفاوت او را با رئیس هیئت مدیره بشناسید. مدیر ارشد اجرایی می ‌تواند جنبه‌ه ای عملیاتی انواع شرکت ‌ها را به درستی هدایت نماید. هیئت مدیره به طور کلی روی فعالیت ‌های شرکت نظارت خواهد کرد. رهبر هیئت مدیره به عنوان رئیس هیئت مدیره شناخته می‌ شود. هیئت مدیره قادر است تصمیمات مدیران ارشد اجرایی را به راحتی زیر پا بگذارد. هیئت مدیره نمی ‌تواند تصمیمات هیئت مدیره را نادیده بگیرد. رئیس هیئت مدیره و اعضای هیئت مدیره در یک رده به شمار می ‌روند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + هفده =